Over de Bende

Initiatiefnemer Erik de Vries is 1 september 2018 van start gegaan met “de Bende van het Strand” een stichting die hij in het leven heeft geroepen om de kustlijn van ons mooie eiland Schouwen-Duiveland schoon te houden, met hart en ziel werkt hij hier aan maar….. dit kan hij niet alleen, hij heeft hulp nodig in de vorm van vrijwilligers en in de vorm van harde pingels.

Wie zijn en waar is “de Bende van het Strand” en wat willen we bereiken?

Wie
Initiatiefnemer Erik de Vries wil de kustlijn van Schouwen-Duiveland schoon houden. Gedurende 3 zomermaanden worden de stranden goed onderhouden op initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland en kunnen we ook trots zijn op onze mooie schone stranden, maar het is niet genoeg, want in de andere 9 maanden blijft er vuil en vooral plastic liggen aan onze stranden en gaat dit vuil weer terug in de zee, maar ook vanuit de zee spoelt veel vuil aan. Wij willen toch allemaal het hele jaar door genieten van een schone kustlijn!!! Dit kan Erik niet alleen hij heeft hier vrijwilligers voor nodig, veel vrijwilligers en het liefst vaste vrijwilligers.
Erik heeft afspraken gemaakt met Bureau Halt en met SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk Oosterschelde) en Jeugdzorg. Deze organisaties leveren vrijwilligers maar er zijn meer helpende handen nodig!! Erik voert momenteel ook gesprekken met de Reclassering voor vrijwilligers vanuit deze organisatie.

Waar
Erik opereert vanuit zijn woonplaats Scharendijke.

Wat heeft “de Bende van het Strand” nodig?
Wij zoeken nog veel (vaste) vrijwilligers, donateurs en sponsoren.
Erik heeft zelf een 4-wheel drive waar hij de vrijwilligers in mee kan nemen en hij heeft een dichte aanhanger met logo’s van sponsoren. Maar de aanhanger staat nog niet vol met logo’s, er kunnen nog sponsoren bij!! In deze aanhanger wordt het vuil verzameld. En deze 4-wheel drive rijdt op LPG dus daar is ook geld voor nodig!
Als u donateur wilt worden, kunt u een bijdrage doneren op:
rekeningnummer NL87 INGB 0008 3331 79 t.n.v. de bende van het strand.
Vrijwilligers en sponsoren kunnen zich aanmelden via de website www.debendevanhetstrand.nl of Erik bereiken via                              telefoonnummer 06 83 01 02 67.

Hoe ziet één dag van “de Bende van het Strand” er uit?
Erik start iedere woensdag tot en met zondag rond 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur vanuit Scharendijke, 5 dagen in de week, vuil struinen op de stranden, langs de Grevelingen en de Oosterschelde. Op de Facebook pagina van de bende van het strand is te lezen waar de bende van het strand is om aan te sluiten.

Wie helpen er al mee aan “de Bende van het Strand” en in welke vorm?

 • Sponsoren: Bidfood (voorheen Deli XL), Animal City, Manage Grol, Shop at Sea, Beachclub Perry’s, Quad Verhuur Renesse, Johnny’s Taria Bruinisse, Tat’s Patat, Trouwambtenaar “van ver trouwen”, Buitenplaats Oudendijke Ellemeet, Frietkar de Buren,
  Surfcentrum Brouwersdam, Zeelandia, Vakantiepark Schouwen, de Reus aanhangers, Zorgruim, Restaurant Zilt, Plus supermarkt
  Scharendijke, Camping International, Grand Café Helder, Autobedrijf ten Rouwelaar, Strandpaviljoen Duinzigt, Dickenz aan het strand,
  Camping Duin en Strand, Camping de Strandloper, de Bloemensuper, restaurant Royal Palace, Duikshop Go Dolphins, restaurant Zeerust,
  strandpaviljoen Corazon, Camping ’t Wekken Kerkwerve, Eetcafé Salud Scharendijke en Mr. Seal.
 • Administratie kantoor  Schneider te Burgh-Haamstede verzorgt kosteloos de boekhouding van de Stichting “de Bende van het Strand”.
 • Notariskantoor Klaassen heeft de statuten van de Stichting “de Bende van het Strand” kosteloos verzorgd.
 • Rays communicatie, Raymond van Boven heeft kosteloos een website voor “de Bende van het Strand” gemaakt. Raymond heeft ook de gave naam verzonnen!
 • De belettering van de auto en de aanhangwagen van Erik voor “de Bende van het Strand” zijn kosteloos gerealiseerd door Evertse Sport.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik de Vries via het onderstaande telefoonnummer.

Sluit je aan bij de Bende!

Voor het opruimen van de stranden is heel veel hulp nodig. Daarom willen we een beroep doen op jou. Om zo samen onze stranden schoon te maken en te houden.
MELD JE AAN!
website door rays
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram